bu stressklachten burnout

Pedicure praktijk 

Voet reflexologie

 

 

 

Wat is voetreflexologie?

Stress, overspannenheid of Burn-out

Overgang / menopauze

 

 

Stress, overspannenheid of Burn-out

 

Stress op zich is een natuurlijke reactie van het lichaam op een tijdelijk verhoogde belasting. Bijvoorbeeld als u even wat harder moet werken om een bepaalde klus op tijd af te krijgen. Uw lichaam maakt dan bepaalde hormonen aan waardoor u wat harder kan werken en de verhoogde druk aan kunt. Als de klus geklaard is, kunt u weer uitrusten en bijkomen. Hier is helemaal niets mis mee, dit is een gezond mechanisme.

Het wordt een ander verhaal als u langere tijd achter elkaar met deze verhoogde belasting te maken krijgt en u geen mogelijkheid hebt of krijgt om weer bij te komen en uit te rusten. Hierdoor is uw lichaam in een voortdurende staat van paraatheid en raakt u ontregeld door een uit balans geraakte hormoonspiegel en dat vergt heel veel van uw lichaam.

Als de situatie wat langer duurt ontstaat er een neerwaartse spiraal en kunt u last krijgen van allerlei vage klachten zoals vermoeidheid, niet kunnen (in)slapen, niet lekker in uw vel zitten, last van spieren en gewrichten, hoofdpijn, constipatie, het gevoel hebben opgebrand te zijn, depressief zijn, last hebben van concentratieproblemen, niets kunnen onthouden, snel geïrriteerd zijn, paniekaanvallen, maar ook geen zin hebben in uw werk of sociale contacten. Dit zijn klachten die passen bij langdurig roofbouw plegen op uw lichaam en verdienen aandacht omdat het (meestal) niet vanzelf overgaat met uitrusten.

Komen deze klachten u bekend voor? Dan is er een redelijke kans dat u last heeft van langdurige stress, overspannenheid of zelfs een burn-out.

Als u vragen heeft over het bovenstaande kunt u altijd contact met mij opnemen. Ook kunt u contact opnemen met uw (huis)arts om via speciale vragenlijsten (Ubos of TopTools) de diagnose vast te laten stellen. U kan om een doorverwijzing naar een specialist vragen die u kan helpen de situatie weer onder controle te krijgen. Voetreflexologie kan u helpen weer te leren ontspannen en uw lichaam weer gezond te krijgen en om meer inzicht te krijgen waarom deze situatie is ontstaan en wat u er zelf aan kunt doen om een herhaling in de toekomst te voorkomen.

 

Lees verder (overgang)