bu voetreflex

Pedicure praktijk 

Voet reflexologie

 

 

 

Wat is voetreflexologie?

Stress, overspannenheid of Burn-out

Overgang / menopauze

 

 

 

Overgang/menopauze

 

De overgang is een natuurlijk proces waar u als vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt. Het is een overgang van de ene levensfase naar de andere. In feite is het een periode waarin de productie van de vrouwelijke geslachtshormonen (oestrogeen en progesteron) geleidelijk afneemt en de menstruatie cyclus onregelmatig wordt en uiteindelijk stopt (menopauze). En juist de veranderende hormoonhuishouding kan voor heel wat ongemakken zorgen.

Sommige vrouwen hebben gelukkig geen tot weinig last hiervan, maar voor andere vrouwen geldt dat ze hier toch in meer of mindere mate hinder van ondervinden. U kunt bijvoorbeeld last hebben van opvliegers, overmatig transpireren, slapeloosheid, vermoeidheid, hartkloppingen, spierkrampen of stijfheid, vaginale droogte en niet te vergeten de stemmingswisselingen. Ook kan osteoporose (botontkalking) optreden waardoor er meer kans op botbreuken ontstaat. Meestal krijgt u dan adviezen van uw arts of overgangsconsulente hoe ermee om te gaan en ook krijgt u indien nodig medicijnen voorgeschreven om de klachten te verminderen. Dit is niet altijd te voorkomen, maar ook niet altijd wenselijk.

Met goede voeding, voldoende lichaamsbeweging, rust en een harmonieus leven kunt u zelf al heel wat doen om de symptomen te verminderen, maar als dit niet voldoende helpt, kunt u ook denken aan een behandeling met voetreflexologie. Er zijn namelijk bepaalde reflexzones die heel goed tijdens de overgang behandeld kunnen worden om zo de klachten te verhelpen of op zijn minst te verminderen.